Indbetalingsproces

BankNordik administrerer indbetalinger af pensionsbidrag

Hver enkelt pensionsoverenskomst og firmapensionsaftale får sit eget kontonummer. Det betyder, at du som arbejdsgiver altid på forhånd har det korrekte kontonummer. Det gælder både for overenskomstansatte (f.eks. SIK overenskomstansatte) og andre faggrupper, hvor du som arbejdsgiver indbetaler pensionsbidrag. Disse ændringer betyder, at arbejdsgiverens lønbogholderi vil opleve en mere smidig og langt hurtigere arbejdsgang i de travle dage omkring lønudbetaling. 

 

Processen 

 

Beskrivelse

De fleste arbejdsgivere benytter et lønsystem, hvor løn og pensionsbidrag indbetales samlet for alle ansatte. Der findes rigtigt mange forskellige systemer, men fælles for dem alle er, at hver enkelt medarbejder har et stamkort hvor medarbejderens CPR.-nummer fremgår - med eller uden bindestreg. 

Når du som lønbogholder forbereder den kommafil, du vil importere i din Netbank, skal medarbejderes CPR.-nummer fremgå i feltet "Tekst til modtagerens kontoudskrift"

De fleste systemer henter som default en standardtekst, f.eks. "Lønoverførsel". Her skal du altså sørge for, at det er medarbejderens cpr.-nummer, systemet henter fra medarbejderes stamkort og indsætter i kommafilen i stedet for standardteksten. 

Alle systemer kan ændres og opsættes til at gøre dette. Det er muligt du har behov for bistand af jeres sædvanlige IT-konsulent til at ændre standardopsætningen. 

Kommafil til import i "Netbank" skal indeholde følgende oplysninger: 

  • Medarbejderes CPR.-nummer (10 cifre med eller uden bindestreg)
  • Beløb

Hele vores indbetalingsproces foregår elektronisk. Modtager vi ikke de ønskede oplysninger korrekt, så vil indbetalingen ikke blive placeret på medarbejderes pensionskonto. Når dette sker, vil arbejdsgiveren blive kontaktet og anmodet om at bringe indbetalingen i orden. 

Indbetaling af enkeltstående pensionsbidrag

Såfremt du ikke benytter et lønsystem, men indbetaler enkeltstående pensionsbidrag via Netbank, skal vi bruge de samme oplysninger. 

  • Medarbejderes CPR.-nummer (10 cifre med eller uden bindestreg), som skal fremgå i "Tekst til modtagerens kontoudskrift".
  • Beløb

Modtager vi ikke de ønskede oplysninger korrekt, så vil indbetalingen ikke blive placeret på medarbejderes pensionskonto. Når dette sker, vil arbejdsgiveren blive kontaktet og anmodet om at bringe indbetalingen i orden. 

 

Har du brug for et konkret kontonummer til indbetaling af pensionsbidrag eller andre oplysninger, er du meget velkommen til at ringe eller skrive til os. Benyt meget gerne vores funktion "Skriv til os" når dit spørgsmål indeholder personfølsomme data. 

 

Råd & Vejledning

Du er meget velkommen til at kontakte os.

Vores telefoner er åbne dagligt i tidsrummet 10 - 14 (UTC-3) og du har også mulighed for at sende en mail til os.    

Såfremt din mail indeholder personfølsomme oplysninger vil vi anmode dig om at benytte vores kontaktformular.